Search
Search
Search

Aluminium

Aluminium

Snelmetaal: Uitgebreid assortiment aluminium producten

Bij Snel Metaal zijn we er trots op dat we een uitgebreid assortiment aluminium producten aanbieden. Of je nu op zoek bent naar platen, staven, profielen of andere aluminium producten, bij ons ben je aan het juiste adres. We streven ernaar om onze klanten hoogwaardige materialen van de beste kwaliteit te bieden, en daarom hebben we zorgvuldig onze selectie samengesteld om aan al je behoeften te voldoen.

Aluminium is een materiaal dat veel voordelen biedt ten opzichte van andere metalen. Het is licht van gewicht, wat het gemakkelijk hanteerbaar maakt en zorgt voor lagere transportkosten. Daarnaast is aluminium sterk en duurzaam, en heeft het een uitstekende weerstand tegen corrosie. Dit maakt het geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Waarom kiezen voor aluminium?

Een ander voordeel van aluminium is de veelzijdigheid ervan. Het kan gemakkelijk worden bewerkt, gelast en gevormd, waardoor het geschikt is voor verschillende fabricageprocessen. Bovendien is aluminium volledig recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Toepassingen van aluminium

Aluminium wordt veel gebruikt in diverse sectoren en toepassingen. Enkele voorbeelden zijn:

Bouw en constructie

Aluminium wordt vaak gebruikt in de bouw vanwege zijn lichte gewicht en hoge sterkte. Het wordt gebruikt voor ramen, deuren, gevelbekleding, trappen, balustrades en nog veel meer. De corrosiebestendigheid van aluminium maakt het ideaal voor buitentoepassingen.

Transport

De transportindustrie maakt veelvuldig gebruik van aluminium vanwege het lichte gewicht en de goede weerstand tegen corrosie. Het wordt gebruikt in vliegtuigen, treinen, auto’s, boten en fietsen.

Elektronica

Aluminium wordt gebruikt in elektronische apparaten vanwege zijn goede geleidbaarheid en warmteafvoerende eigenschappen. Het wordt onder andere toegepast in behuizingen van computers, smartphones en audioapparatuur.

Verpakking

Aluminiumverpakkingen worden veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie vanwege hun lichte gewicht, barrière-eigenschappen en recyclebaarheid. Ze zorgen voor een langere houdbaarheid van producten en beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Profielen van aluminium: maatwerk voor jouw project

Met onze aluminium profielen kun je maatwerkoplossingen creëren voor diverse projecten. Of je nu een architect bent die op zoek is naar strakke en moderne ontwerpen, of een constructeur die robuuste frames nodig heeft, onze aluminium profielen bieden eindeloze mogelijkheden. Met hun lichte gewicht en hoge sterkte zijn ze ideaal voor constructies waarbij efficiëntie en duurzaamheid vereist zijn.

Wij leveren aluminium profielen met een maximale lengte van 6000mm. Ook kunnen wij de profielen op maat zagen voor u. In onze webshop hebben wij standaardmaten, daarnaast kunnen we een standaardmaat inkorten tot een gewenste lengte

Aluminium staven: sterk en veelzijdig

Onze aluminium staven zijn een populaire keuze voor constructie- en fabricageprojecten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters, zodat je de juiste staaf kunt vinden voor jouw toepassing. Of je nu een stevige structuur wilt bouwen of een onderdeel wilt fabriceren, onze aluminium staven bieden de nodige sterkte en veelzijdigheid.

Wij leveren aluminium staven met een maximale lengte van 3000mm. Onze strips zijn te krijgen met een maximale lengte van 6000mm. Ook kunnen wij de staven op maat zagen voor u. In onze webshop hebben wij standaard maten, daarnaast kunnen we een standaard maat inkorten tot een gewenste lengte.

Aluminium buizen

Wij leveren aluminium buizen met een maximale lengte van 6000mm. Ook kunnen wij de buizen op maat zagen voor u. In onze webshop hebben wij standaardmaten, daarnaast kunnen we een standaard maat inkorten tot een gewenste lengte.

Hoogwaardige aluminium platen voor diverse toepassingen

Onze aluminium platen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes, waardoor je de perfecte plaat kunt vinden voor jouw specifieke project. Of je nu een kleine doe-het-zelf klus hebt of een groter industriëel project, wij hebben de plaat die bij je wensen past. Onze platen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en corrosiebestendigheid.

Wij leveren aluminium platen met een maximale lengte van 2000x 1000mm. Ook kunnen wij de platen op maat zagen voor u. In onze webshop hebben wij standaardmaten, daarnaast kunnen we een standaardmaat inkorten tot een gewenste lengte.

Aluminium gaas

Wij leveren aluminium gaas per strekkende meter (1000x 1000mm). Het aantal strekkende meters wat u aangeeft zal in één stuk worden geknipt.

Aluminium speciale profielen

Wij leveren de meeste speciale aluminium profielen met een maximale lengte van 1500mm. Enkele speciale profielen zijn in grote lengtes te krijgen. Ook kunnen wij de profielen op maat zagen voor u. In onze webshop hebben wij standaardmaten, daarnaast kunnen we een standaardmaat inkorten tot een gewenste lengte.

Kies voor Snel Metaal

Bij Snel Metaal streven we ernaar om de beste kwaliteit aluminium producten te leveren aan onze klanten. Ons uitgebreide assortiment, variërend van platen en staven tot profielen, stelt je in staat om de juiste materialen te vinden voor jouw specifieke project. Of je nu een particuliere klant bent of een professional in de bouw- of fabricatiesector, wij hebben de oplossingen die je nodig hebt.

Bestel vandaag nog bij Snel Metaal en profiteer van onze snelle levering en uitstekende service. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste aluminium producten en beantwoorden graag al je vragen. Ontdek ons assortiment op onze website en zet de volgende stap in jouw project met hoogwaardige aluminium materialen van Snel Metaal

Bekijk meer over aluminium

 

Aluminium kopen

Snel Metaal heeft een uitgebreid assortiment aluminium. Wij hebben een grote voorraad aluminium profielen, strips, buizen platen en gaas. Wij verkopen verschillende kwaliteiten aluminium. Bekijk onze voorraad en bestel snel uw metaal bij Snel Metaal.

PARTICULIER EN ZAKELIJK

Snel Metaal levert alle metalen aan zowel particulier en zakelijk! Voor Belgische klanten is er een mogelijkheid om met een geldig BTW nummer de BTW op de bestelling te laten verleggen.

Spoedlevering

Heeft u met spoed materiaal nodig? Dan kunt  u bij Snel Metaal ook een spoedbestelling plaatsen. De kosten voor een spoed bestelling zijn €9,95 bovenop de normale verzendkosten van uw bestelling.