Search
Search
Search

Retourneren

Voor consumenten
In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht om de koop te ontbinden. De ontbinding moet binnen 14 dagen na levering worden aangegeven. Indien de order uit meerdere leveringen bestaat, dient de annulering binnen 14 dagen na levering van het laatste pakket worden gedaan. Wanneer u de bestelling wilt annuleren, dien dit schriftelijk te worden gedaan. Dit kunt u per mail doen via: info@snelmetaal.nl . Nadat de koop ontbonden is heeft de consument 14 dagen de tijd het product te retourneren.

Wij adviseren het product aangetekend te verzenden. Hiervoor gelden de tarieven van DHL, een overzicht daarvan vindt u hier. De retourkosten zijn voor de rekening van de koper. Wanneer een deel van de levering wordt geretourneerd worden de bezorgkosten niet gecrediteerd.

Omdat verzending op risico van de verzender geschiedt, dient het pakket deugdelijk verpakt te zijn. Graag de goederen compleet en indien redelijkerwijs mogelijk in originele verpakking en onbeschadigd terugsturen. Wij storten het door u volledig betaalde aankoopbedrag, zo spoedig mogelijk maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de overeenkomst terug op uw rekening.

U kunt de terugbetaling verwachten zodra wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Gevolgen van het toepassen van het retourrecht
Bij een juiste toepassing van het retourrecht zijn beide partijen gehouden de wederzijds verrichte prestaties terug te draaien. Kan de koper het ontvangen product niet, slechts gedeeltelijk of in verslechterde toestand terug leveren, dan zal hij de waardevermindering moeten compenseren. Dit geldt echter niet wanneer de waardevermindering uitsluitend terug te voeren is op het controleren van het ontvangen product, zoals dat bijvoorbeeld ook in een winkel mogelijk zou zijn geweest. De koper kan het risico van waardevermindering beperken indien hij de zaken niet in gebruik neemt en handelingen nalaat die de waarde van het product beïnvloeden. Assemblagekosten worden in het kader van de wet koop op afstand niet vergoed mede doordat deze dienst direct ingaat ten tijde van het sluiten van de koopovereenkomst en daardoor niet onder het retourrecht vallen.

De hier genoemde retourgarantie geldt in de omschreven hoedanigheid uitsluitend voor consumenten. Bedrijven kunnen voor vragen omtrent retourmogelijkheden contact opnemen met onze zakelijke afdeling.

Uitzonderingen:
Voor sommige producten geldt er geen herroepingsrecht voor u als consument en vallen onder de volgende uitzonderingen:

• Ingewisselde/verzilverde en gebruikte vouchers en tegoedbonnen.
• Op maat gesneden materialen
• Bewerkte materialen

Houdt u er wel rekening mee dat verzending op eigen risico is.

Retouradres:
Snel Metaal
Bergen 10
2993LR, Barendrecht

Voor zakelijke afnemers
Als zakelijke bestelling kunt u geen aanspraak maken op de consumenten bescherming (de wet Kopen Op Afstand). Dit geldt ook wanneer u iets zakelijk heeft besteld voor eigen gebruik. U bent uitgesloten van het retourrecht (de wet Kopen op Afstand).

Voor meer informatie zie ook onze algemene voorwaarden.

Retourformulier