Search
Search
Search

RVS Platen

RVS Platen: Ontdek de Verschillen tussen RVS 304 & RVS 316

Bent u op zoek naar hoogwaardige RVS platen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina bieden wij een uitgebreide selectie RVS platen aan, beschikbaar in zowel RVS 304 als RVS 316. Of u nu op zoek bent naar geperforeerde, brute, of geborstelde RVS staalplaten, wij hebben wat u nodig heeft.

RVS Plaat op Maat

Overweegt u om een RVS plaat op maat te bestellen, maar twijfelt u tussen de verschillende legeringen zoals RVS 304 en RVS 316? Het is belangrijk om te begrijpen dat er wel degelijk significante verschillen zijn tussen deze twee soorten RVS. Hieronder vindt u gedetailleerde informatie over de verschillen tussen RVS 304 en RVS 316, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw specifieke toepassing.

Verschillen tussen Platen van RVS 304 & RVS 316 RVS 304: De 18/8 Legering

RVS 304, ook wel bekend als de 18/8 legering, is een van de meest gebruikte legeringen in de wereld van roestvrij staal. Deze legering wordt voornamelijk toegepast in keukens en de voedingsindustrie vanwege zijn uitstekende sterkte en vormbaarheid. Dit maakt RVS 304 geschikt voor diverse toepassingen.

Echter, een belangrijke zwakte van RVS 304 is de gevoeligheid voor chloriden en zuren, wat kan leiden tot corrosievorming, vooral op specifieke plaatsen. Over het algemeen wordt RVS 304 voornamelijk binnenshuis gebruikt, terwijl RVS 316 de voorkeur heeft voor buitentoepassingen. Het is echter belangrijk op te merken dat deze regel niet altijd strikt van toepassing is. In sommige situaties kan RVS 304 nog steeds goed presteren buitenshuis, zolang het niet wordt blootgesteld aan een agressieve omgeving die de kans op corrosie verhoogt.

Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren zonder in te boeten aan prestaties. RVS 316 daarentegen is uitstekend geschikt voor gebruik in agressieve milieufactoren. Kortom, hoewel de legeringen op het eerste gezicht op elkaar lijken, is de uitmuntende corrosiebestendigheid van RVS 316 het grootste voordeel dat het biedt.

Kies voor Kwaliteit

Snel Metaal levert uitsluitend hoogwaardig kwaliteit metaal. Wij zorgen ervoor dat uw project slaagt

Dus, of u nu op zoek bent naar RVS 304 of RVS 316 platen, Snel Metaal biedt u de beste opties op maat voor uw specifieke behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het vinden van de juiste RVS platen voor uw project.

Ontdek ons RVS: 

RVS profielen

RVS Staven

RVS buizen

Wilt u meer informatie over RVS? Klik hier