Search
Search
Search

Koper platen

Koper platen bij Snel Metaal

Als het gaat om veelzijdige metalen, is koper een van de beste keuzes die je kunt maken. Het is niet alleen duurzaam en sterk, maar ook prachtig om te zien. Koper wordt al duizenden jaren gebruikt en heeft bewezen een materiaal te zijn dat de tand des tijds kan doorstaan. In dit artikel gaan we dieper in op koper plaat en alles wat je moet weten over dit veelzijdige materiaal. 

Wat is koper plaat? 

Koper plaat is een stuk koper dat vlak is gemaakt door middel van walsen of hameren. Dit resulteert in een vlak stuk metaal dat kan worden gebruikt voor talloze toepassingen. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen, waardoor het voor verschillende projecten kan worden gebruikt. 

Eigenschappen van koper plaat 

Koper plaat heeft veel eigenschappen die het een uitstekend materiaal maken voor verschillende toepassingen. Enkele van de belangrijkste eigenschappen zijn: 

  • Hoge warmtegeleiding: koper is een van de beste materialen voor het geleiden van warmte, waardoor het ideaal is voor toepassingen waarbij warmte moet worden afgevoerd of verdeeld. 
  • Hoge elektrische geleiding: koper is ook een van de beste materialen voor het geleiden van elektriciteit, waardoor het veel wordt gebruikt voor elektrische toepassingen. 
  • Corrosiebestendig: koper is van nature corrosiebestendig, waardoor het een uitstekende keuze is voor toepassingen in vochtige omgevingen. 
  • Esthetisch aantrekkelijk: koper heeft een prachtige, warme kleur die veel mensen aanspreekt. Het is ook gemakkelijk te bewerken en te vormen, waardoor het geschikt is voor decoratieve toepassingen. 

Voordelen van koper plaat 

Het gebruik van koper plaat biedt veel voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals: 

  • Duurzaamheid: koper is een sterk materiaal dat de tand des tijds kan doorstaan. Het is bestand tegen slijtage, corrosie en andere vormen van beschadiging. 
  • Veelzijdigheid: koper plaat kan voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt, van elektrotechniek tot decoratieve projecten. 
  • Eenvoudig te bewerken: koper plaat is relatief zacht en kan gemakkelijk worden bewerkt en gevormd. 
  • Warmtegeleiding: koper is een van de beste materialen voor het geleiden van warmte, waardoor het geschikt 

 

Toepassingen van koper plaat 

Koper plaat wordt gebruikt voor talloze toepassingen, waaronder: 

Elektrotechniek 

Koper is een van de beste materialen voor elektrische toepassingen vanwege de hoge elektrische geleiding. Koper plaat wordt vaak gebruikt voor printplaten, spoelen en elektromagneten. 

Decoratieve projecten 

Koper heeft een prachtige, warme kleur die veel mensen aanspreekt. Koper plaat kan worden gebruikt voor decoratieve projecten zoals muurkunst, lampen en sieraden. 

Architectuur 

Koper is een populair materiaal voor architectonische toepassingen vanwege de esthetische aantrekkingskracht en duurzaamheid. Koper plaat kan worden gebruikt voor daken, gevelbekleding en regenpijpen. 

Industriële toepassingen 

Koper plaat wordt gebruikt voor verschillende industriële toepassingen, waaronder warmtewisselaars en koelsystemen. 

Soorten koper plaat 

Er zijn verschillende soorten koper plaat beschikbaar, waaronder: 

Zuurstofvrij koper 

Zuurstofvrij koper wordt gebruikt voor toepassingen waarbij de hoogst mogelijke elektrische geleiding vereist is. 

Halfhard koper 

Halfhard koper is sterker dan zuurstofvrij koper en wordt vaak gebruikt voor algemene toepassingen waarbij de sterkte belangrijk is. 

Ontdek meer over ons Koper

Koper platen

Veel gestelde vragen over koper platen

Ja, koper is een sterk en duurzaam materiaal dat de tand des tijds kan doorstaan.

Koper heeft een hoge elektrische geleiding, waardoor het ideaal is voor elektrische toepassingen.

a, koper heeft een prachtige, warme kleur en kan worden gebruikt voor decoratieve projecten zoals muurkunst en sieraden.

Meer informatie zie: Link

Koper kopen

Snel Metaal heeft een uitgebreid assortiment koper. Wij hebben een grote voorraad  koper profielen, strips, buizen platen en gaas. Bekijk onze voorraad en bestel snel uw metaal bij Snel Metaal.

PARTICULIER EN ZAKELIJK

Snel Metaal levert alle metalen aan zowel particulier en zakelijk! Voor Belgische klanten is er een mogelijkheid om met een geldig BTW nummer de BTW op de bestelling te laten verleggen.

Spoedlevering

Heeft u met spoed materiaal nodig? Dan kunt  u bij Snel Metaal ook een spoedbestelling plaatsen. De kosten voor een spoed bestelling zijn €9,95 bovenop de normale verzendkosten van uw bestelling.