Search
Search
Search

Brons

Brons bij Snel Metaal

Als je op zoek bent naar een duurzaam en tijdloos materiaal voor een kunstwerk of decoratief object, dan is brons misschien wel de perfecte keuze. 

Wat is brons? 

Brons is een legering van koper en tin, met meestal een kopergehalte van 60% tot 90% en een tin-gehalte van 10% tot 40%. Andere elementen zoals zink, lood en nikkel worden soms ook aan de legering toegevoegd om de eigenschappen van het brons te verbeteren. Brons is een hard en taai materiaal, met goede corrosieweerstand en een mooie, goudbruine kleur. 

Eigenschappen van brons 

Brons heeft vele eigenschappen die het geschikt maken voor verschillende toepassingen. Het is duurzaam en bestand tegen corrosie, waardoor het een goede keuze is voor buitentoepassingen en maritieme omgevingen. Het heeft ook goede giet- en bewerkingsmogelijkheden, waardoor het een populaire keuze is voor beeldhouwwerken, sieraden en decoratieve objecten. 

Brons is ook een goede geleider van warmte en elektriciteit, waardoor het een belangrijk materiaal is in de elektronica-industrie. Het is ook bestand tegen vermoeidheid en wrijving, waardoor het een populaire keuze is voor lagers en glijdende onderdelen. 

Soorten brons  

Fosforbrons heeft een hoge corrosieweerstand en wordt vaak gebruikt voor onderdelen die worden blootgesteld aan zeewater en zuren. Siliciumbrons heeft een hoge slijtvastheid en wordt vaak gebruikt voor lagers, geleidingen en glijdende onderdelen. Aluminiumbrons heeft een hoge sterkte en taaiheid en wordt vaak gebruikt voor zware belastingen en hoge temperaturen. Mangaanbrons heeft een hoge vermoeidheidssterkte en wordt vaak gebruikt voor lagers, schroefassen en andere maritieme toepassingen. 

Brons in kunstwerken 

Brons is al duizenden jaren een populair materiaal voor beeldhouwwerken en andere kunstwerken. Het wordt vaak gebruikt voor standbeelden, fonteinen, klokken en andere decoratieve objecten. Bronzen beeldhouwwerken hebben een unieke uitstraling en textuur die andere materialen niet kunnen evenaren. 

Productie van brons 

Brons wordt geproduceerd door koper en tin te smelten en te mengen tot een homogene legering. Andere elementen kunnen aan de legering worden toegevoegd om de eigenschappen te verbeteren. Het brons wordt dan gegoten in de gewenste vorm of bewerkt door middel van frezen, draaien en andere bewerkingsmethoden. 

Toepassingen van brons 

Brons wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder de productie van beeldhouwwerken, sieraden, decoratieve objecten, muziekinstrumenten, lagers, glijdende onderdelen, en elektronische componenten. Brons wordt ook gebruikt in de scheepsbouw en de productie van offshore-uitrusting vanwege de corrosiebestendigheid. 

Voor- en nadelen van brons 

Brons heeft veel voordelen, waaronder duurzaamheid, goede corrosieweerstand, en mooie uitstraling. Het is ook gemakkelijk te bewerken en te gieten, waardoor het geschikt is voor veel verschillende toepassingen. Een nadeel van brons is dat het een relatief zwaar materiaal is, waardoor het minder geschikt is voor toepassingen waar gewicht een belangrijke factor is. 

Conclusie 

Brons is een duurzaam en veelzijdig materiaal met vele toepassingen in verschillende industrieën. Vanwege zijn goede corrosieweerstand, gietbaarheid en mooie uitstraling is brons een populaire keuze voor beeldhouwwerken, decoratieve objecten, elektronica-componenten en maritieme toepassingen. Als je op zoek bent naar een materiaal met een unieke uitstraling en veelzijdige eigenschappen, dan is brons zeker het overwegen waard. 

Ontdek meer over ons brons

Brons

Veel gestelde vragen over Brons

Ja, brons is een duurzaam materiaal met goede corrosieweerstand en slijtvastheid.

Hoe wordt brons geproduceerd?

Om de levensduur van koperen staven te verlengen, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken, ze op te slaan op een droge en koele plaats en ze te beschermen tegen vocht en extreme temperaturen.

Brons wordt gebruikt in de scheepsbouw vanwege zijn corrosiebestendigheid en duurzaamheid, waardoor het geschikt is voor maritieme toepassingen. 

Meer informatie zie: Link

Assortiment Brons 

Bronzen staven 

Wij leveren bronzen staven met een maximale lengte van 1500mm. Ook kunnen wij de staven op maat zagen voor u. In onze webshop hebben wij standaardmaten, daarnaast kunnen we een standaardmaat inkorten tot een gewenste lengte. 

 Bronzen platen 

Wij leveren bronzen platen met een maximale lengte van 1500x 300mm. Ook kunnen wij de platen op maat zagen voor u. In onze webshop hebben wij standaardmaten, daarnaast kunnen we een standaard maat inkorten tot een gewenste lengte. 

 Brons draad op bundel 

Wij leveren brons draad op bundel met een maximale diameter van 1,5mm. 

Brons kopen

Snel Metaal heeft een uitgebreid assortiment brons. Wij hebben een grote voorraad brons staven en platen. Ook is het mogelijk om op aanvraag hoekprofielen bij ons te laten maken. Neem hiervoor contact met ons op. Bekijk onze voorraad en bestel snel uw metaal bij Snel Metaal.

PARTICULIER EN ZAKELIJK

Snel Metaal levert alle metalen aan zowel particulier en zakelijk! Voor Belgische klanten is er een mogelijkheid om met een geldig BTW nummer de BTW op de bestelling te laten verleggen.

Spoedlevering

Heeft u met spoed materiaal nodig? Dan kunt  u bij Snel Metaal ook een spoedbestelling plaatsen. De kosten voor een spoed bestelling zijn €9,95 bovenop de normale verzendkosten van uw bestelling.